Nieuws

26 January 2015

Aftrap evenementenzone Breda

Aan de voet van de Bavelse Berg langs de A27 bij bedrijventerrein Minervum in Breda is donderdagmiddag 22 januari in bittere kou de aftrap gegeven voor de Evenementenzône Breda. Middels het planten van een boom werd het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden.

In het plangebied, dat zich bevindt aan de zuidkant van de voormalige vuilstort Bavel-Dorst, wordt een evenementencomplex (Maver, 8000 m2), bioscoopcomplex (Kinepolis, 10.000m2), fastfoodrestaurant (Mc Donald's 4500m2) en sportretailer (Decathlon, 43.000 m2) gevestigd.

Van Overbeek & Partners ontwierp het Evenementencomplex en het complex voor Kinepolis. Daarnaast tekenden wij t.b.v. de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van Decathlon.

Het evenementencomplex bevat een grote hal van 8000m2 voor muziekevenementen, consumentenbeurzen, grootschalige congressen, theatershows én sportevenementen. In het gebouw bevinden zich tevens diverse horeca en restaurantgelegenheden, congres- en feestruimtes, bowlingbanen, glowgolf en een Kidspalace, een gethematiseerd educatief speel- en ontwikkelingscentrum van 3.500 m².

Het bioscoopcomplex van Kinepolis krijgt 10 zalen met een totale capaciteit van 1800 stoelen. De bezoekers van Kinepolis parkeren onder het "zwevende" gebouw dat tevens ook over een horeca- en een Business-to-Business-ruimte beschikt.

Terug naar nieuws