Nieuws

29 June 2017

Bouwstart NOM woning te Arcen

Aan de Maasstraat te Arcen is de nieuwbouw van start gegaan van een zogenaamde nul-op-de-meter woning. Dit is kortgezegd een woning die zelf net zoveel energie opwekt als wat erin wordt verbruikt.

De eigentijdse nieuwbouw is achter een bestaand bijgebouw gepositioneerd. In het ontwerpproces zijn er al vanaf de allereerste penstrepen, consequent duurzame keuzes gemaakt. Zo is bijvoorbeeld de lessenaarskap optimaal georiënteerd zodat een maximaal rendement uit de pv-panelen kan worden gehaald. De extra hoogte die hieruit resulteert komt ten goede aan de woonruimtes van de woning. De gelijkvloerse slaapkamers en badkamer maken de woning levensloopbestendig en hiermee ook in functioneel opzicht duurzaam. De nieuwbouw splitst het langgerekte perceel op in een voor en achtertuin. De puien aan weerszijde, onder de lessenaarskap, geven ruim zicht op de omsloten buitenruimtes en brengen een zee van licht in de woning.

Momenteel wordt er gewerkt aan de luchtdichte gebouwschil. Op de foto's kunt u zien hoe er extra aandacht wordt besteed aan alle naden om zo zorgvuldig elk thermisch lek uit te sluiten. De woning zal verder nog worden uitgerust met zonnecollectoren en een warmtepomp. Deze systemen werken samen om gedurende het hele jaar een optimaal binnenklimaat te realiseren en maken een gasaansluiting voor de woning overbodig.

Bent u geïnspireerd geraakt om ook een NOM-woning te gaan bouwen? Contacteer ons dan, wij helpen u graag op weg!

Terug naar nieuws