Nieuws

17 December 2014

Nieuwe Rabobank krijgt BREEAM-NL certificaat!

Gisteren is door het Dutch Green Building Council (DGBC) het officiële BREEAM-NL certificaat afgeleverd voor de nieuwbouw van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen.

Wat is BREEAM-NL?

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. De bedoeling is gebouwen te analyseren en verbeteren.

Met een score van maar liefst 57,08 % (3 sterren) is het duidelijk dat de nieuwe Rabobank een prachtig en vooral duurzaam gebouw is geworden dat klaar is voor de toekomst.

Langs deze weg willen wij de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen dan ook hartelijk feliciteren met het behaalde resultaat!

Terug naar nieuws